Baalstemning i langhuset på Fyrkat

UNESCO spørgsmål og svar

Foto: Rico Feldfoss

Alt hvad du altid gerne har villet vide om UNESCO, verdensarv og ringborge. Vi har samlet spørgsmål og svar på en overskuelig liste, så du let kan finde det du søger. Har du spørgsmål, vi ikke besvarer her på siden er du velkommen til at sende os en email på otb@visitodense.com

Hvad er UNESCO?
UNESCO er en forkortelse for United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation. UNESCO er altså FN’s organisation for uddannelse, videnskab og kultur. UNESCO blev stiftet ved afslutningen af anden verdenskrig i 1945 og har hovedkvarter i Paris. Organisationen støtter både en lang række videnskabelige formål og kampen mod analfabetisme, men er nok bedst kendt i offentligheden for dens arbejde for at udvælge og bevare verdensarven.

Det sker konkret ved, at UNESCO’s World Heritage Center i samarbejde med de enkelte lande udvælger en række menneskeskabte eller naturlige steder over hele kloden, som man mener er særligt bevaringsværdige. De udvalgte steder kommer med på UNESCO’s verdensarvsliste, hvilket betyder, at stederne er fredede og ikke må ændres.

Roskilde Domkirke, Kronborg Slot, Stevns Klint, Vadehavet, Christiansfeld, Jelling Monumenterne og Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland er alle UNESCO Verdensarv.

UNESCO