©VisitOdenseFoto:Daniel Jensen

Velkommen til Odense

Vi sætter pris på din interesse for vores by og håber at kunne hjælpe dig med at arrangere den bedst mulige konference eller event. På denne side finder du opdateret indhold til brug på din side om Odense og alle vores tilbud til konference- og eventarrangører.

Nederst på denne side finder du links til fotos og videoer, som du er velkommen til at bruge. Hvis du ønsker et bestemt motiv, du ikke lige kan finde, er du velkommen til at sende os en e-mail på otb@visitodense.com.

Forslag til tekst

Velkommen til Odense - verdens førende cobot-hub, H.C. Andersens fødested og meget mere. Odense er en pulserende by med masser af unikke kulturelle tilbud, en mangfoldig restaurantscene, en farverig historie og en atmosfære af fremskridt.

ODENSE SOM BY

Odense ligger på Fyn, lige i hjertet af Danmark. Det er landets tredjestørste by med 208.000 indbyggere. Odense er nem at komme til, nem at navigere i og nem at føle sig hjemme i.  

Odense har en stærk vision for byens fortsatte vækst og velfærd, og den opmuntrer til store drømme og udfordrer normerne gennem festivaler, konferencer og andre begivenheder på internationalt plan. En ambitiøs byudviklingsplan har omformet store dele af byen, der er forbundet med en miljøvenlig letbane.

Denne transformation konsoliderer yderligere Odenses position som et center for innovation, viden og uddannelse, hvor stærke klynger inden for robotteknologi, droner, sundhedsteknologi og IT blomstrer.

HVAD SKAL DU SE?

Når du bor i Odense, opfordrer vi dig til at opleve de lokale seværdigheder, og vi mener, at de tre vigtigste er:

  • H.C. Andersens Hus - ifølge Lonely Planet er det blandt de 12 bedste museer at besøge i Europa.
  • Det historiske kvarter - en favorit i Michelin-guiden.
  • Kunstmuseet Brandts - med 10-12 internationalt anerkendte udstillinger hvert år.

Hvis du har brug for yderligere oplysninger om disse attraktioner eller nogle af de mange andre spændende ting, vi har at tilbyde, kan du besøge www.visitodense.dk

SPIS & DRIK

Odense er fyldt med restauranter og caféer, der alle tilbyder deres egne lækre mad- og drikkevarer. På konferencestedet kan du få en folder med information om de nærmeste tilbud under dit ophold. Hvis du vil lave lidt research, før du kommer, kan du gå ind på www.visitodense.dk/gastro og se de bedste spisesteder i Odense.

SÅDAN KOMMER DU HERTIL

MED FLY
Billund og Københavns lufthavne har direkte forbindelse til mere end 100 byer over hele verden og håndterer 32 millioner passagerer hvert år. Københavns Lufthavn tilbyder også en direkte togforbindelse til Odense.

MED TOG
Transfer med bus og tog fra Billund tager ca. 1 time og 15 minutter. Transporttiden fra Københavns Lufthavn til Odense er ca. 1½ time med tog. 

MED BIL
Flere biludlejningstjenester er tilgængelige fra begge lufthavne og mange byer, herunder Odense. Kommer du til Odense i bil, findes der ligeledes mange parkeringsmuligheder. Få et overblik på hjemmesiden Odense Rundt.

SÅDAN FINDER DU RUNDT

Rejsekort
Rejsekort er et elektronisk billetsystem til rejser med bus, tog og metro. Det gælder i al offentlig transport i Odense, og du kan læse mere om det - og bestille dit eget - her

Letbanen
Letbanen løber gennem byen fra syd til nord. Du kan betale med Rejsekort eller scanne QR-koden på stationerne, betale med din telefon og rejse i 1½ time for 15 kr. Billetten gælder også til bybusserne

Bybusserne
Odense er også dækket af et netværk af bybusser, der kører på linjer, der danner et stjernemønster med hovedbanegården i midten. Du kan betale med dit rejsekort eller scanne QR-koden på stationerne, betale med din telefon og rejse i 1½ time for 15 kr. Billetten gælder også til letbanen.

HVOR SKAL DU BO?

Odense har rigelig hotelkapacitet til enhver smag og ethvert budget. Byen har i øjeblikket over 1.000 værelser alene på hoteller, og der er planlagt yderligere hotelprojekter frem til 2023. Dertil kommer vandrerhjem, B&B og andre former for indkvartering. De fleste værelser ligger i byens centrum og inden for 5-10 minutters gang fra togstationen samt Hotel ODEON og Comwell H.C. Andersen. Det er meget nemt at mødes med andre delegerede, gå ud at spise eller arrangere korte møder. Besøg vores side www.visitodense.dk/turist/overnatning/overnatning-i-odense for at få et overblik over dine valgmuligheder.