Indsatsområder og mål
Odense skal være en grøn, urban og attraktiv storby. Dyk ned i vores indsatsområder og målsætninger for at gøre Odense til en bæredygtig turismedestination.
Vores indsatsområder
Gennem de seneste år har vi i VisitOdense arbejdet mere og mere med bæredygtighed. Med den nye turismestrategi, der kommer medio 2023, er bæredygtighed gået fra at være et delprojekt til at være den overordnede ramme for Odenses turismeudvikling.
Vi har opstillet en række indsatsområder for vores arbejde med udviklingen af Odense som bæredygtig destination:
- Vi arbejder i overensstemmelse med Odense Kommunes Klimahandleplan og Indkøbs- og udbudspolitik.
- Bæredygtighed er det vedvarende grundpræmis for turismeudviklingen i Odense.
- Mødearrangører og mødedeltager opfordres til grønne og bæredygtige løsninger, når der afholdes møder og events.
VisitOdense står gerne til rådighed for vidensdeling, sparring og rådgivning indenfor bæredygtighed. - VisitOdense er medlem af GDS Index (Global Destination Sustainability Index), som gennem indeksering belyser byens styrkepositioner og udviklingspunkter som bæredygtig destination. Samtidig bidrager det til en international profilering af Odense som bæredygtig destination.
- Vi arbejder med FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling med særligt fokus på mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst, mål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund og mål 17: Partnerskaber for handling.
- Vi samarbejder med Odenses turismevirksomheder, Destination Fyn, andre relevante aktører og internt i Odense Kommune, med bæredygtighed og bæredygtig turismeudvikling som et fælles fokusområde.
- Udvidelse af sæsonen og tiltrækning af turister året rundt. Dette gøres bl.a. i projektet 'Juleøen Fyn' i samarbejde med Destination Fyn og 'Cities for Culture' med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Vores mål
Odense skal fortsat være en dynamisk storby, hvor den bæredygtige udvikling går hånd i hånd med gode oplevelser, gastronomi og afslapning.
For de kommende år vil vi arbejde målrettet mod:
- Få flere af byens hoteller bæredygtigheds/miljøcertificerede
- Sikre at byens største attraktioner bliver bæredygtigheds/miljøcertificerede
- Odense placeres hvert år over det nordiske gennemsnit på GDS-indekset
- VisitOdense opnår Green Tourism Organization certificering
Interne tiltag
Foruden de eksterne indsatsområder for at sikre en grønnere destination, arbejdes der også med en række interne tiltag for at bidrage til et mere bæredygtigt Odense.
- Odense Kommune har en række elcykler til rådighed, som ansatte kan bruge og derved mindske brugen af bil og taxaer i forbindelse med arbejdet.
- Kampagner med mindre print, minimeret brug af engangsplast og energibesparende tiltag.
- Kantinen bruger lokale fødevarer og arbejder aktivt med at minimere madspild, blandt andet ved at sælge overskudsmad billigt.
- Fokus på bæredygtig transport til og fra arbejde, bl.a. via cykelkampagner og konkurrencer flere gange i løbet af året.
- Opfordring til at deltage i aktive arrangementer, såsom Eventyrløbet.
- En grønnere indkøbs- og udbudspolitik.
- Odense Kommune er med i Solsikkeprogrammet.