Gå til indhold
©  Foto:

Sommerudstilling: Tag cyklerne frem

Sommerudstillingen 

Hvert år præsenterer Historiens Hus en sommerudstilling, som med udgangspunkt i et samtidsrelevant tema, dykker ned i Odenses historie.

I år kører Tour de France gennem Danmark, og derfor handler årets sommerudstilling naturligvis om cyklens historie i Odense. I udstillingen præsenteres du for cyklernes spæde fremkomst i byen, først i form af den kluntede væltepeter, som fascinerede byens borgere, og siden de lidt mere sikre cykler med kædetræk og to lige store hjul.Du kan læse om cykelskolerne, cykelsportens stigende popularitet og om den første kvinde, der steg på en cykel i Odense. Du kan også blive klogere på en af de allerførste sportsstjerner, Thorvald Ellegaard, som gav de andre cykelryttere baghjul på banen i Fruens Bøge.  

Udstillingen dykker desuden ned i nogle af de mange kulturelle ændringer, der har været med til at forme odenseanernes cykeladfærd, blandt andet besættelsestidens brændstofmangel og 1970’ernes nye sundhedsidealer.Kom og besøg sommerudstillingen i Historiens Hus, Klosterbakken 2 Odense C, og bliv klogere på cyklens historie i Odense. Udstillingen er åben indtil den 29. september 2022 i læsesalens åbningstider, med undtagelse af uge 28 og 29, hvor der er ferielukket. Der er gratis adgang. 

Åbningstider: https://www.historienshus.dk/om-historiens-hus/kontakt 

 Adgang for gangbesværede er desværre begrænset, da der er trapper til husets indgang samt til udstillingen på første sal. 

Find out what we are up to: