©  Foto:

Latinerkvarteret

Oplev det kreative Latinerkvarter i hjertet af Odense 

Odenses Latinerkvarter emmer af atmosfære og autenticitet, og er indbegrebet af det kreative og skæve miljø, alt sammen samlet under åben himmel og forbundet af små, smalle gader og hyggelige torv.

Få andre steder oplever du et så sprudlende byliv med caféer, livsstilsbutikker, mode og design blandet med kunst, kultur og ikke mindst natur lige om hjørnet, når du fra Latinerkvarteret på blot et par minutter kan bevæge dig via Ny Vestergade ned til den hyggelige park Munke Mose, hvor Odense Å og stisystemet langs åen også går igennem.

I hjertet af Latinerkvarteret ligger Brandts Klædefabrik, byens kulturelle mekka, der også huser den over 40 år gamle biograf, Cafébiografen. Hele området var engang en klædefabrik og den karakteristiske, gammeldags industriarkitektur med de gule mursten og grønne, sprossevinduer gør, at det skiller sig ud fra omgivelserne og føles som en lille by i byen. Det er også her du finder Kunstmuseum Brandtsnutidsmuseet Tidens Samling, Farvergården, Studenterhuset og spillestedet Magasinet.

Et åndehul uden biler og uden kædebutikker

Her er mennesker, udendørsliv, high-end specialbutikker, caféer og kulturtilbud i gavmilde mængder. Et levende miljø af så helhjertet en støbning, at det også favner spændende arrangementer og events året rundt, fx balletforestillinger, koncerter og talks.