VisitOdense

Arresten

Kom ind for at bryde ud
Besøg Arresten og bliv klogere på ret og straf. Her kommer du helt tæt på både historie og nutid i et dansk arresthus. Alene det at være bag tremmer er en særlig oplevelse, som sætter tanker i gang hos både store og små. Her kan du blive klogere – også på dine egne holdninger til ret og straf. Hvornår spærrer vi folk inde? Hvordan er forholdene i en dansk arrest? og hvad er retfærdighed? Disse tanker melder sig på turen i fangegården, cellerne og retssalen.

Storm murene – hele sommeren!
Kom ind og bryd ud. Med det nye tilbud i Arresten kan børnefamilier se, om de kan bryde ud ved at følge de tips de får fra tidligere indsatte. Med historien i hånden læser i jer frem og tager afgørende valg undervejs. Lykkes det jer at komme ud inden lukketid?! Hæftet lægger også op til fordybelse og leg efter besøget. Hæfte til “Storm murerne” koster 40 kr.

Rundvisninger hele sommeren
Fra 2.7. til 8.8. vil der være rundvisninger i Arresten hver tir., ons. og tor. Både kl.11.30 og 13.30. Vælg det tidspunkt der passer jeg bedst. Rundvisningen kræver ikke reservation og koster ikke ekstra. Vi tilpasser vores rundvisninger til gruppen og den retter sig derfor både mod børn og voksne. Sammen skal vi rundt i alle hjørner af den tidligere arrest og byret. Der bliver masser af gode historier og tid til at kigge selv og stille spørgsmål.

Arresten er for alle aldre
Børnefamilier er velkomne i Arresten. Der er særlige tekster til børn og I kan vælge mellem forskellige opgaveark, der kan løses undervejs. Nogle mindre børn kan blive lidt bange for stedets meget autentiske stemning.

Mord i Arresten
Arresten og retssalen udgør museets permanente udstilling. Ud over at høre indsatte og pårørende fortælle i udstillingen kan vores gæster også vælge at leje en iPad. Med iPad’en i hånden kan man opklare ”Mordet i Arresten” som er en fiktiv mordgåde der udspiller sig lige efter Anden Verdenskrig. Spillet er for de større børn og voksne. Læs mere om spillet her. Man kan også sætte sig op i retssalen, hvor man er i de helt rigtige rammer til at prøve dilemmaspillet ”Døm selv”, hvor man er domsmand i nutidige sager.

Savn og brand
I Arrestens kælder følger du en af Arrestens mange skæbner, fra han får plads som karl på en gård, til han ender bag tremmer. Udstillingen er en helt særlig oplevelse, som du går igennem med en staldlygte i hånden. Når du køber billet hos kustoden er det muligt at booke en tid til udstillingen hvis ikke den er ledig, da det er en oplevelse der kun rummer ca. 6 personer ad gangen.

Voksne (18+): 55,- kr.
Pensionister, studerende og grupper (mindst 6 personer): 45,- kr.
Børn u. 18 gratis.

Grupper kan booke en rundvisning på booking@ohavsmuseet.dk
1 time indenfor alm åbningstid. Min 15 betalende. Inkl. entré. 70 kr pr person. I weekender 85 kr.