Gå til indhold
Helene Ottosen

Helene Marie Ottosen, Storms Pakhus

Foto: Rico Feldfoss

Fyldt med lokale helte og en passioneret by.

Sådan er Odense ifølge Helene Marie Ottosen, som er pakhuschef i Storms Pakhus – Fyns største streetfood-marked. Men hvor er hendes personlige favoritsteder? Få inspiration her.

KULTURsus

Hvert år i oktober er der Magiske dage, som er en Fantasy Festival fyldt med eventyr og magi. Det magiske er, at festivalen inviterer alle til at lege med, så den er fyldt med både børn og voksne, som render rundt med kapper, troldmandshatte og tryllestave. Alle har overgivet sig til universet, og det er helt specielt at opleve, hvordan børn og voksne leger sammen. Samtidig er der aktiviteter spredt ud over hele byen, hvor du blandt andet kan slås mod trolde i Eventyrhaven og lave besværgelser og eliksirer.

Nu er Odense også kommet på landkortet med en af Danmarks største festivaler – nemlig
Tinderbox i Tusindårsskoven med store musikalske stjerner. Det er en begivenhed, hvor jeg føler, at hele byen er samlet til en kæmpe fest, og så er det bare fyldt med glimmer, musik, festivalstemning, sol og kolde fadøl – det er lækkerhed og storslået. Og med min baggrund som pakhuschef er det altid min mission at smage mig igennem så mange madboder, som jeg overhovedet kan nå på de tre dage.

  ©VisitOdenseFoto:Rico Feldfoss

  GANEkræs

  Restaurant ARO er nogle dygtige mennesker, som har forvandlet et gammelt værksted på Østerbro til en sublim gourmetrestaurant. De tager udgangspunkt i nordiske råvarer med grene til det franske, og så er det bare mad, der skriger af, at det er seje mennesker, der har lavet det. Personalet er smilende og nærværende, og du føler dig altid velkommen og hjemme.
  Der er også et halvåbent køkken, hvor stemningen oser med god karma.

  Et helt nyt sted er pop-up baren Hey Lola på Odense Havn, som har taget stemningen med sig fra lignende barer ved Middelhavet. Det er et lille sted med en terrasse lige ned til havnen, der er lyskæder, hvide plasticstole, og det er råt, urbant og upoleret. Et skønt sted, der er skabt til at hænge ud, hygge sig og spise snacks og små hapsere.

  Helene Ottosen m hund

  ©VisitOdenseFoto:Rico Feldfoss

  UDENDØRSfryd

  Vi elsker at tage til Stige Ø med familien, for der er så meget plads at boltre sig på, men vi er også vilde med troldejagt mellem Skibhuskvarteret og Stige Ø. Adressen er hemmelig, og du kan faktisk ikke se den nogen steder, men jagten er bestemt et eventyr værd. Det er også en ret spændende tur gennem revl og krat hen til trolden ”Hans Hule Hånd, som den så fint hedder.

  Åløkkeskoven er et frirum for mig og ligger lige i min baghave. Det er et sted, hvor jeg går tur med hunden og barnevognen og får ro i hovedet. Det er unikt, at der ligger så fin en skov så tæt på centrum. Der er altid det vildeste naturliv med rådyr, egern og får, du må gå ind til. Der er også en legeplads inde i skoven, og til halloween udskærer byens børnehuse græskar, som de stiller på stierne. Det er et smukt syn, og det ser ret vildt ud med de mange hundrede lysende græskar i den mørke tid.

  SHOPPINGeventyr

  En fuldstændig vidunderlige butik for børn og voksne er All about Kids. Her kan du mærke de ansattes passion, og det er en butik med tøj og legetøj, som bare byder velkommen. Der er et fint og stort ammerum, der er pusleplads, rutsjebane og legekøkken inde i butikken. Så der er plads, rum og lov til, at børnene kan være der. Og så er der flere hemmelige knapper, du kan trykke på. I vinduet kan du trykke på en knap, som sætter en bilbane i gang, og inde i butikken kan du sætte et tog i gang, der kører oppe i loftet. Det er ret fint univers.

  Fabrek er en inspirerende og meget farverig interiør-butik med et nøje udvalg af keramik, plakater, tekstiler, smykker og accessories. Der er også få udvalgte stykker af tøj og fine ting af slagsen. Det er en butik, jeg aldrig går ind i uden at komme ud med noget. Jeg ved, at jeg altid kan finde den flotte kjole eller den fine værtsgave. Faktisk er hele det univers, de har skabt – både i butikken og online – bare mega sejt.

  Helenes Odenseanske favoritter

  Liste
  Kort
  Magiske Dage Fantasy Festival
  Foto: Niels Holmgård
  01

  Magiske Dage Fantasy Festival

  Magiske Dage er Odenses fantasy festival for hele familien. Kom og lav din egen tryllestav, magiske eliksir eller oplev de mange andre magiske aktiviteter.

  Læs mere
  Tinderbox - Musikfestival i Odense
  Foto: Elvinas Tam
  02

  Tinderbox - Musikfestival i Odense

  Odense summer af fest og glade dage når det er tid til Tinderbox musikfestival i slutningen af juni. I 2023 kan du bl.a. opleve Black Eyed Peas, Dean Lewis, George Ezra, Jada, Lukas Graham, Maroon 5, ...

  Læs mere
  Restaurant Aro, Østerbro
  Foto: Elvinas
  03

  Restaurant Aro, Østerbro

  På Restaurant ARO er du sikret en helt igennem fantastisk madoplevelse. Der bliver kræset om gæsterne når der serveres gourmetmad i de uhøjtidelige rammer.

  Læs mere
  Hans Hule Hånd - genbrugstrold
  Foto: Johan Joensen
  04

  Hans Hule Hånd - genbrugstrold

  Gå på troldejagt i Odense - Kunstneren Thomas Dambo, der er vokset op i Odense, har skabt en af sine ikoniske trolde i genbrugsmaterialer lige her i Odense. På trollmap.com kan du finde det sted, hvor...

  Læs mere
  All about Kids - børnetøj m.m.
  Foto: VisitOdense
  05

  All about Kids - børnetøj m.m.

  Hos All About Kids finder du alt hvad du har brug for til børn – og meget mere.

  Butikken er fyldt med nordisk inspireret børneinteriør og legetøj for børn i alderen 0 til 6 år. Butikken fører en rækk...

  Læs mere

  Bag om Helene Marie Ottosen

  • 35 år
  • Født og opvokset på Fyn
  • Bor i Odense C
  • Gift og mor til to børn på 1 og 3 år.

  Find out what we are up to: