Gå til indhold

Editor's Choice - Oktober 2022

Foto: Johan Joensen

Så er det blevet oktober, den anden efterårsmåned. Nu begynder de smukke efterårsfarver for alvor at slå igennem og efterårsferien venter også forude. Vejret skifter og derfor er det rart at have både indendørs- og udendørs aktiviteter at tage til - her får du vores fem bud. 

Foto:Niels Holmgård

Magiske dage - en fantasy festival

Magiske dage er en festival der løber over tre dage i efterårsferien. Festivalen er for hele familien, da der er aktiviteter for alle aldre! Hvis du har en interesse i Harry Potter og andre magiske universer, er denne festival stedet at besøge. Festivalen kan beskrives som en byfest, hvor næsten alle aktiviteter foregår på gadeplan – og der er masser af aktiviteter. Hele bymidten forvandles nemlig til én stor magisk verden, hvor du eksempelvis kan lave din egen tryllestav, brygge din første magiske eliksir eller mange af de andre sjove aktiviteter.

Den Fynske Landsby – et frilandsmuseum

En anden god efterårsaktivitet er Den Fynske Landsby. Det er et frilandsmuseum, hvor du og familien kan opleve både indendørs- og udendørsaktiviteter. Hele landsbyen baserer sig på hvordan man levede dengang i det 18. og 19. århundrede – hvordan man lavede mad, tøj og alt andet tænkeligt. Derfor er der også noget for alle i familien, hvor I både lærer, leger og oplever. Oktober er en perfekt måned at opleve landsbyen på, da den smukke natur, som omgiver landsbyen, nu rummer flotte efterårsfarver.

Foto:Odense Bys Museer

Foto:Odense Fotogalleri

Efterårsgåtur langs Odense Å

Efteråret er oplagt til lange, smukke gåture. Odense har rigtig mange gode ruter rundt omkring i byen. En af de rigtig flotte ruter, hvor du også kommer forbi forskellige parker og smuk natur, er gåturen langs åen inde fra Eventyrhaven. Her kan du gå langs Åstien, forbi Christiansgade Legeplads, hen til Skt. Jørgens Parken og hele vejen ud til Kulturbotanisk Have. Du kan altså derfor gå en tur med vennerne, familien eller bare alene, og tage forskellige stop undervejs og nyde naturen.  

Creative Space – slip kreativiteten løs!

Her er en aktivitet til efterårets grå- og regnvejrsdag. I Creative Space kan du slippe kreativiteten løs sammen med veninderne, familien eller alene, hvis du har brug for ro og fordybelse. Konceptet går ud på, at du vælger et stykke keramik, maler hvad end du har lyst til, hvorefter keramikken bliver brændt og du kan hente dit unikke stykke keramik en uge efter. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan male, og det søde personale står altid klar med tips og tricks, hvis du skulle have behov for det.

Creative Space collage

©VisitOdenseFoto:Anja Panduro

Casa Bonita tallerken

©VisitOdenseFoto:Johan Joensen

La Casa Bonita – en madoplevelse

Efter en dag med aktiviteter, har du også brug en lækker madoplevelse. Den kan du få hos La Casa Bonita – en mexicansk restaurant, som ligger i hjertet af Odense. I restauranten laves der hjemmelavet mexicansk mad i uformelle og hyggelige omgivelser. Menuen står selvfølgelig udelukkende på mexicansk, men er desuden også helt oplagt til at dele forskellige retter blandt vennerne eller familien, så I får smagt på lidt af hvert. Servicen, stemningen og maden er i top, og du kan garanteret også få varmen gennem maden, hvis vejret er lidt til den kolde side her i efteråret.

Find out what we are up to: