Editor's Choice - juli

Foto: Thomas Mørkeberg

Så blev det endelig juli og tid til sommerferie for rigtig mange - og det betyder selvfølgelig også, at der er masser af sommeraktiviteter, arrangementer og events i Odense. Vi har her samlet vores fem forslag til hvad du kan lave i sommersolen. 

Liste
Kort
Den Fynske Landsby
Foto: Anja Panduro - VisitOdense

GenanVennerne i Den Fynske Landsby

I hele juli kan du opleve sommerteatret ‘GenanVennerne’ i Den Fynske Landsby. GenanVennerne er en nyskrevet og humoristisk forestilling for hele familien. I forestillingen forsøger de to hovedpersoner at skabe en 100% CO2-neutral teateroplevelse - men lykkedes det mon? Det kan du finde ud af ved at tage med på rejsen og se en crazy forestilling i skønne omgivelser. 

 

Sommeraktiviteter på Møntergården

I hele juli er der sommerferieaktiviteter på Møntergården. Børnene kan bl.a. lave sokkemonstre og kludedukker ud af gamle tøjrester, se udstillingen ‘It Socks', som er en fortælling om sokker, byhistorie og bæredygtighed, eller se to forskellige dukketeater-forestillinger i løbet af måneden - David og Golitath d. 19.-22. juli og Klods Hans d. 26.-28. juli. Foruden dette kan børnene selvfølgelig som altid gå på opdagelse i Børnemuseet: Histotoriet og Børnenes Baggård. 

Klassisk musik og eventyr i Eventyrhaven
Foto: VisitOdense

Klassisk musik og eventyr

På Eventyrslottets scene kan du d. 5., 12., 19. og 26. juli kl. 19.00 høre klassisk musik og lytte til eventyr. Her kommer der professionelle, unge kammermusikere og spiller, og Torben Iversen læser et lille eventyr op. Hver onsdag er der nyt musik og et nyt eventyr, så det er altid en ny oplevelse - dog altid både en stemningsfuld og uhøjtidelig oplevelse.

H.C. Andersen Festspillene - Svinedrengen 2023

Siden 1965 har H.C. Andersen Festspillene hvert år opført et eventyr af H.C. Andersen. Forestillingen fremføres altid udenfor, så sommerstemningen er altid i top. Og d. 14. juli er ingen undtagelse. Her er der nemlig premiere på dette års festspil ‘Svinedrengen’. Eventyret handler som bekendt om prinsen, som klæder sig ud som svinedreng for at vinde prinsessens hjerte. Du kan se festspillet helt indtil d. 5. august.

Grøn Koncert
Foto: Morten Rygaard

Grøn Koncert 2023

Traditionen tro afholdes der Grøn Koncert sidst i juli, nærmere bestemt d. 28. juli. Det er en folkefest man ikke vil gå glip af, ligesom det har været de sidste 40 år. På Dyrskuepladsen kan du, fordelt på Grøn Scene og Nova Scenen, opleve Saveus, Aqua, Artigeardit, Mø, Medina, Benjamin Hav, Andreas Odbjerg og L.O.C. På pladsen er det selvfølgelig også muligt at købe diverse mad og drikke, så der intet skal mangle til dette års Grøn. 

Måske er du også interesseret i:

Torvedag i Odense
Torvedag i Odense
Den Fynske Landsby - Frilandsmuseum
Den Fynske Landsby - Frilandsmuseum
H.C. Andersens Hus
H.C. Andersens Hus
Odense ZOO - det er helt vildt
Odense ZOO - det er helt vildt