H.C. Andersens Museum - interiør

5-i-1-billetten til H.C. Andersen attraktionerne i Odense

Med 5-i-1-billetten kan du besøge 

I H.C. Andersens Fodspor - det ser du undervejs

Mange af de bygninger og steder, der havde betydning for H.C. Andersen i Odense kan du stadig se i dag. Følg i vores berømte forfatters fodspor - helt bogstaveligt, der er fodspor langs hele ruten - og se de mest interessante.

Ruten starter ved huset i Hans Jensens Stræde, hvor han blev født, i det, der dengang var et af de fattigste kvarterer i Odense. I dag, mere end 200 år senere, er det historiske kvarter et meget populært sted at bo og måske det dyreste i Odense.

Skulptur - hyrdinden og skorstensfejeren

H.C. Andersen for børn

H.C. Andersen er måske verdens meste berømte forfatter af eventyr og historier for børn. Han elskede selv børn og underholdt dem med at læse højt og klippe papirkunst. Hvis du besøger Odense med børn og gerne vil udforske de mere let tilgængelige H.C. Andersen attraktioner, har vi samlet en liste til dig her.

Hvis du kommer om sommeren, anbefaler vi også at du oplever de mange eventyr- og H.C. Andersen events.

H. C. Andersens Museum

NB Dette museum er lukket, mens der bygges et nyt på samme sted. I mellemtiden (fra ca. 20.01.2018) er der mulighed for at besøge en udstilling i det tidligere Carl Nielsen Museum, der fokuserer på Andersens kunstneriske virke.

Oplev H.C. Andersens Odense - sjov for børn

Dreng i førerrummet på Danmarks Jernbanemuseum

Saml 3 stempler og få din egen tinsoldat

Jens Galschiøts skulptur af H.C. Andersen foran Radisson Blu Hotel H.C. Andersen

H.C. Andersens egen historie

H. C. Andersen blev født i Odense den 2. april 1805, søn af skomagersvenden Hans Andersen og vaskekonen Anne Marie Andersdatter. Barndommens foretrukne beskæftigelse var fantasilivet, og som 14-årig besluttede han at søge lykken ved Det Kongelige Teater i København, hvilket han var løst tilknyttet indtil 1822.

Find bl.a. Hyrdinden og Skorstensfejeren på hjørnet af Vestergade og Kongensgade

Eventyrskulpturer i Odense

I H.C. Andersens fødeby Odense kan I overalt i den indre by se figurerne fra hans eventyr komme til live; i parker og på gader og stræder møder man skulpturer af forskellige kunstnere, der alle har ladet sig inspirere af forfatterens eventyr.
Med kortet nederst i listen i hånden kan I begive jer på en hyggelig tur rundt i byen og selv opleve eventyret.

Skulpturen af hyrdinden og skorstensfejeren

H.C. Andersen attraktioner i Odense

Her er oversigten over H.C. Andersen attraktioner i Odense. Listen indeholder bl.a. H.C. Andersens hus - fødehjemmet i Hans Jensens Stræde, barndomshjemmet i Munkemøllestræde men også vaskepladsen, hvor H.C. Andersens mor vaskede for det bedre borgerskab.

Året igennem har Odense masser af eventyrlige og H.C. Andersen inspirerede events

H.C. Andersen begivenheder i Odense

Odense er i høj grad præget af at hele Danmarks eventyrdigter er født her. Det kan også ses på mange af vores begivenheder. Her er et udvalg: