I H.C. Andersens Fodspor - det ser du undervejs

Mange af de bygninger og steder, der havde betydning for H.C. Andersen i Odense kan du stadig se i dag. Følg i vores berømte forfatters fodspor - helt bogstaveligt, der er fodspor langs hele ruten - og se de mest interessante.

Ruten starter ved huset i Hans Jensens Stræde, hvor han blev født, i det, der dengang var et af de fattigste kvarterer i Odense. I dag, mere end 200 år senere, er det historiske kvarter et meget populært sted at bo og måske det dyreste i Odense.

Skulptur - hyrdinden og skorstensfejeren

H.C. Andersen for børn

H. C. Andersen er måske verdens meste berømte forfatter af eventyr og historier for børn. Han elskede selv børn og underholdt dem med at læse højt og klippe papirkunst. Hvis du besøger Odense med børn og gerne vil udforske de mere let tilgængelige H.C. Andersen attraktioner, har vi samlet en liste til dig her.

Hvis du kommer om sommeren, anbefaler vi også at du oplever de mange eventyr- og H.C. Andersen events.

De mest kendte og populære eventyr af vores danske eventyrdigter

H.C. Andersens mest kendte eventyr

H.C. Andersen er nok mest kendt for sine mange eventyr. Forfatteren var rigtigt glad for børn og nød selv at læse højt for de små (og store). Som voksen rejste Andersen rundt i hele landet og boede på slotte og herregårde hos bekendte og her underholdt han ofte om aftenen med sine eventyr og historier. Herunder kan du klikke dig ind på nogle af de mest kendte og populære eventyr som "Den lille Havfrue" og "Den Grimme Ælling"

H.C. Andersen udstilling på Danmarks Jernbanemuseum

H.C. Andersen og damphesten

I forbindelse med den kommende H.C. Andersen kampagne har Danmarks Jernbanemuseum netop åbnet en lille udstilling med titlen ”H.C. Andersen og damphesten”. Udstillingen ses i spor 2-3 i remisen og vil være på museet resten af 2015-sæsonen.

H. C. Andersens Museum

NB Dette museum er lukket, mens der bygges et nyt på samme sted. I mellemtiden (fra ca. 20.01.2018) er der mulighed for at besøge en udstilling i det tidligere Carl Nielsen Museum, der fokuserer på Andersens kunstneriske virke.

Oplev H.C. Andersens Odense

I H.C. Andersens (nye) fodspor

Den 24. juni blev den nye H.C. Andersen rute officielt indviet. Ruten er 3.1 km lang og er markeret med fodspor hele vejen rundt. Undervejs er der messingplader med information på 10 sprog, der beskriver det sted, man er kommet til. Det er muligt at hente en brochure i H.C. Andersens Hus - eller downloade en app her

Oplev H.C. Andersens Odense - sjov for børn

Dreng i førerrummet på Danmarks Jernbanemuseum

Saml 3 stempler og få din egen tinsoldat

Jens Galschiøts skulptur af H.C. Andersen foran Radisson Blu Hotel H.C. Andersen

H.C. Andersens egen historie

H. C. Andersen blev født i Odense den 2. april 1805, søn af skomagersvenden Hans Andersen og vaskekonen Anne Marie Andersdatter. Barndommens foretrukne beskæftigelse var fantasilivet, og som 14-årig besluttede han at søge lykken ved Det Kongelige Teater i København, hvilket han var løst tilknyttet indtil 1822.

Foto: Odense Domkirke set fra Eventyrhaven

Velkommen til Odense

Grøn by
Odense er fyldt med grønne oaser, der indbyder til at tage en pause og slappe helt af. Tag picnic kurven eller en latte med og tag i Munke Mose, Kongens Have eller en af de andre muligheder.

Find bl.a. Hyrdinden og Skorstensfejeren på hjørnet af Vestergade og Kongensgade

Eventyrskulpturer i Odense

I H.C. Andersens fødeby Odense kan I overalt i den indre by se figurerne fra hans eventyr komme til live; i parker og på gader og stræder møder man skulpturer af forskellige kunstnere, der alle har ladet sig inspirere af forfatterens eventyr.
Med kortet nederst i listen i hånden kan I begive jer på en hyggelig tur rundt i byen og selv opleve eventyret.

Se hvad du kan opleve af H.C. Andersen relaterede attraktioner i Odense

H.C. Andersen attraktioner i Odense

Her er oversigten over H.C. Andersen attraktioner i Odense. Listen indeholder bl.a. H.C. Andersens hus - fødehjemmet i Hans Jensens Stræde, barndomshjemmet i Munkemøllestræde men også vaskepladsen, hvor H.C. Andersens mor vaskede for det bedre borgerskab.

Året igennem har Odense masser af eventyrlige og H.C. Andersen inspirerede events

H.C. Andersen begivenheder i Odense

Odense er i høj grad præget af at hele Danmarks eventyrdigter er født her. Det kan også ses på mange af vores begivenheder. Her er et udvalg:

Vigtige attraktioner i Odense

Vi har samlet en liste med 10 attraktioner, vi ikke synes du skal gå glip af, når du besøger Odense - f.eks. H.C. Andersens Hus, Den fynske Landsby, Danmarks Jernbanemuseum og mange flere.