Turforslag

Nogen gange kan det være svært at finde på, så vi har samlet en liste over de mest populære emner for guidede ture. Vores guider er gode fortæller har en kolossal viden om Odense og Fyns historie.

Kære gæst

Vi har samlet nogle turforslag, du kan bruge som inspiration, når du vil booke en guidet tur hos Guideservice Fyn/VisitOdense. Turforslagene kan kombineres og tilpasses præcis dine ønsker. Overskrifterne i rød indikerer at et link er tilknyttet, som du kan trykke på for at se mere information.

H.C. Andersens Museum
Museet ligger i den gamle bydel, med smalle brostensbelagte gader og små lavloftede huse. Museet udstiller papirklip, tegninger og mange af H. C. Andersens personlige ejendele. Den smukke mindehal bør opleves.

I H.C. Andersens Fodspor
En byvandring i det gamle Odense, langs Odense Å med et besøg i Domkirken, hvor H. C. Andersen blev konfimeret. Hør de mange spændende fortællinger om vores kendte eventyrdigters barndom i Odense kombineret med andre spændende odenseanske historier.

H.C. Andersen i Børnehøjde (for børn og deres forældre) 
Turen henvender sig til børnegrupper, som gerne vil se og høre om H.C. Andersen på en lidt anden måde. Man ved aldrig hvad, der sker! Børnene er udgangspunkt og H. C. Andersens liv og historier er med hele turen. 

Fra gammelt til nyt
Fra Munke Mose snor vi os gennem de gamle gader, hvor bygninger fortæller historien fra gammelt til nyt. Vi ender ved Brandts Klædefabrik og Rosenbækkaréen - gammel industri, der blev byens kulturcentrum.

Egeskov Slot
Egeskov slot og park er en fornøjelse for alle aldre. Besøg selve slottet, hvor guiden vil fortælle de spændende historier, der knytter sig til stedet og gå med en tur i den store smukke park.

Den Fynske Landsby 
”Fyn er Danmarks have”. I Den Fynske Landsby træder vi tilbage til en tid, hvor hesten blev brugt som arbejdskraft på marken. Oplev det fynske landsbysamfund og hør om livet på landet i 1800-tallet.

Odense Domkirke (Sct. Knuds Kirke) 
Domkirkens historie starter med drabet på Kong Knud. Kom med i krypten, hvor knoglerne udstilles i et helgenskrin. Her er også de kongegrave, der knytter sig til Claus Bergs store altertavle i kirken.

Rådhusrundvisning i Odense
Rådhuset ligger midt på byens gamle midtpunkt Flakhaven og består af en ældre og en nyere del. Oplev Yans kunstværk ”Fynsk Forår”, byrådssalen, vielsessalen, repræsentationslokalerne og mindevæggen.

Klostrenes Odense
I slutningen af middelalderen var der tæt på 300 munke og præster i Odense. Vi spadserer en tur rundt til de gamle klostre og hører om den betydning disse og de gejstlige personer har haft for byen.

Brandts Klædefabrik
Brandts er Odenses kulturelle mødested, og samtidig rummer de gamle bygninger et væld af fortællinger. Nyd de smukke bygninger og hør historien om dengang Brandts Klædefabrik var en af byens førende virksomheder.

Odense i vikingetid og middelalder
Odenses ’dåbsattest’ er et gavebrev fra den tyske kejser i 988. Kong Knud den Hellige blev dræbt af oprørske bønder i 1086 og blev den første helgen i Danmark, og hans knogler og ligklæde findes i krypten under Sct. Knuds kirke, som også rummer Nordeuropas fineste altertavle. Udgravninger har afdækket veje og værksteder, brønde og latriner fra middelalderen. Vor Frue Kirke, Sct. Hans kirke og bispegården fra den sidste katolske biskop er bevaret.