Påskeferie i Jernalderlandsbyen Odins Odense

Opdag livet i landsbyen

Jernalderlandsbyen Odins Odense har levende dage i hele påskeferien 24. marts-2. april kl. 10-16. Alle dage vil være ”levende dage”, hvor der er liv i de gamle huse. Så kom ind på besøg hos jernalderfolket og vikingerne og oplev livet for længe, længe siden. Her kan I også prøve gamle lege og spil eller måske gå med på en spændende rundvisning, hvor både børn og voksne kan lære lidt om jernalder og vikingetid.

Vinterferie i Odins Odense

Drenge med skjolde

Vinterferie i Jernalderlandsbyen Odins Odense

Efterårsferie i Odins Odense

Der er givet offer til Frej som tak for en god høst, og solens livgivende lys er begyndt at vige for vinterens kommen. Jernalderfolket søger ind til arnen med vinterhåndværk i hænderne, og du er mere end velkommen til at sætte dig ned sammen med dem, spille spil og nyde bålets varme.

Kom og prøv bouldering

Boulders kommer til Fyn; ny klatrehal i hjertet af Odense

Er du også i tvivl om, hvad bouldering egentlig er? 

Klatring er en helt almindelig indendørs- og udendørssportsgren over alt i verden. Dette skyldes først og fremmest, at mennesker har besteget bjerge, klatret sportsklatring på klipper og dyrket alpinisme altid. 

En tidligere prinsesse i H.C. Andersen Paraden

Et festligt farvel og på gensyn til Eventyrslottet

H.C. Andersen Paraden har i 30 år levendegjort H.C. Andersens eventyr på Eventyrslottet i Lotzes Have, men snart er det slut. Den 25. august opfører H.C. Andersen Paraden nemlig sin sidste forestilling i Lotzes Have, og derefter flyttes Eventyrslottet til Eventyrhaven.

Torben Iversen fra H.C. Andersen Paraden håber, at mange vil komme og sige farvel til Lotzes have sammen med paraden den 25. august kl. 15.

De mest kendte og populære eventyr af vores danske eventyrdigter

H.C. Andersens mest kendte eventyr

H.C. Andersen er nok mest kendt for sine mange eventyr. Forfatteren var rigtigt glad for børn og nød selv at læse højt for de små (og store). Som voksen rejste Andersen rundt i hele landet og boede på slotte og herregårde hos bekendte og her underholdt han ofte om aftenen med sine eventyr og historier. Herunder kan du klikke dig ind på nogle af de mest kendte og populære eventyr som "Den lille Havfrue" og "Den Grimme Ælling"

Rød panda i Odense Zoo

Røde pandaer og kæmpekænguruer i Odense Zoo

Oplev kæmpekænguruer eller se den røde panda kravle over dit hoved

Gør dig klar til nye vilde oplevelse i ZOO, når vi til påske åbner to nye store anlæg til røde pandaer og kæmpekænguruer. De får nu 10 gange mere plads at boltre sig på!

Danmarks uofficielle nationalret

Find smørrebrød i Odense

Hvis du spørger en dansker hvad dansk mad er, så er der stor sansynlighed for at vedkommende siger: Smørrebrød. Tæt efterfulgt af stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg med brune kartofler og rødkål, naturligvis. Alligevel kan det være svært at finde en god frokostrestaurant med en varieret smørrebrødsseddel, men i Odense har vi flere gode bud på en god frokost.

Hvad er smørrebrød?

Ud og svømme i Odense

Svømning er sundt og sjovt og i Odense er der mange svømmehaller at vælge mellem. I øjeblikket har vi ikke mindre end 5 almindelige svømmehaller, inklusive svømmehallen ved Universitetet der har internationale konkurrencemål og to friluftsbade. Her er lidt information om hvert sted:

Se hvad de lokale synes er det bedste Odense har at byde på

Best of Odense - hvem stemmer de lokale på?

Odenseanerne har i en konkurrence i den lokale ugeavis stemt på deres favoritsteder i byen - og hvem kender byen bedre end de lokale?

Her ser du et udpluk af vinderne.

Se hvem der tilbyder en nytårsmenu

Her kan du spise nytårsmiddagen

På disse restauranter kan du få nytårsmiddagen serveret - ingen madlavning - ingen opvask.
Ja tak :)

Unikke specialforretninger

Odense har også mange små, helt særlige butikker.

Brandts Passage

Sådan booker du en guide

Det er nemt at booke en guide hos os. Klik på linket til skemaet her og udfyld det så godt du kan. Vær især opmærksom på tidspunkt og mødested, samt dine kontaktoplysninger. Det er også vigtigt at du tager stilling til om vi skal lægge ud for evt.

Odenses natteliv er alsidigt med lidt for enhver smag

Clubbing i Odense

Odenses natteliv er alsidigt med lidt for enhver smag. Her kan du gå på diskotek, natklub, vinbar, cocktailbar, pub og værtshus.

I Odense kan du både finde et godt glas vin og et bredt udvalg af kvalitetsøl

Gode barer og værtshuse

I Odense kan du finde adskillige værtshuse med et godt udvalg af specialøl.

Du skal ikke snydes for en god cocktail - her er vores forslag

Cocktailbarer i Odense

Du kan sagtens finde en lækker cocktailbar i Odense.

Find vinbarer i Odense

Vinbarer bliver mere og mere populære i Odense. De fleste steder tilbyder tapas eller lette retter og nogle steder kan du også købe vin med hjem.

Find en god restaurant i Odense

Gode restauranter

I Odense finder du et bredt udvalg af spændende restauranter - klassiske og veletablerede såvel som utraditionelle og eksperimenterende.