H.C. Andersens Fødehjem i Hans Jensens Stræde

Michelins anbefalinger i Odense

Michelin Travel Guide, der er er en global rejseguide til de mest anbefalelsesværdige seværdigheder, har tildelt stjerner til syv seværdigheder i Odense. Det gør Odense til den by uden for København med flest anbefalelsesværdige seværdigheder.

Kom og oplev H.C. Andersens charmerende kvarter, H.C. Andersen museet, Brandts eller en af de andre anbefalelsesværdige attraktioner.

caféer på Gråbrødre Plads

5 anderledes caféer i Odense

En brædtspilscafé, en café på en båd, en café, der viser kunstfilm, Odenses ubetinget mest stylede café - OG en café, der kalder sig selv for smagløs. Her er noget for en hver og især for dem, der gerne vil prøve noget ud over det sædvanlige. 

H.C. Andersens Museum - interiør

5-i-1-billetten til H.C. Andersen attraktionerne i Odense

Med 5-i-1-billetten kan du besøge 

Familie på cykeltur

Bike Friends i Odense

Hvad er en Bike Friend?

En Bike Friend er et sted, hvor der som minimum er

Gå en tur i Odense

Sti i Munke Mose
Et besøg i Odense er ikke fuldendt før man har gået en tur langs Odense å som snor sig gennem byen. Start fra Eventyrhaven, bag ved Skt. Knuds Kirke og følg åen knap 3,5 km ud til Kulturbotanisk Have som byder på intet mindre end 9.000 forskellige plantearter.

Weekend for to i romantiske Odense

Deltag i et eventyr fyldt med romantik og kærlighed i eventyrbyen Odense, som ligger i hjertet af Danmark. Udover et rigt kulturliv tilbyder den smukke by Odense også en smagfuld oplevelse med spændende restauranter på hvert hjørne.

Par på slentretur i den gamle bydel

Oplev Odense på 24 timer

Må du nøjes med en dag i Odense? Vi har samlet nogle af vores favoritoplevelser og lavet en lille guide til dig, så du kan tilbringe en hyggelig dag i vores by. Uanset om du følger vores forslag eller ej, håber vi, at du får en fantastisk dag i Odense. 

Vidste du det om Odense?

* Ud af de 195 officielt anerkendte lande i verden har 164 nationaliteter valgt at bosætte sig i Odense.

* Odense har mere end 250 legepladser, hvilket betyder at der for hver 804 indbyggere er mindst en legeplads (201.000 indbyggere pr. 01.10.2016)

* Ca. hver tolvte indbygger i Odense er studerende på Universitetet.

* Odin var gudernes konge og Odense (Odins Vi) betyder Odins helligdom.

På cykeltur langs Odense Å

Forår langs Odense ÅOdense Å slynger sig igennem Odense fra nord til syd og det er faktisk muligt at cykle (eller gå/løbe) næsten 20 km. på stinettet langs åen. Kun få steder krydser man en vej med trafik. Du kan se et kort over stierne her

Odense Cathedral as seen from the garden behind it

Oplev Odense - billige og gratis aktiviteter

Gratis og billige ting du kan gøre og se i Odense

I Odense sker der altid noget og mange events er gratis; Torsdagskoncerterne i Kongens Have, grøntsagskoncerter til torvedag og mange af festivalerne. Det er også muligt at besøge flere attraktioner ganske gratis.

Vegetariske og veganske spisesteder

Restaurantscenen blomster som aldrig før i Odense, og der er også noget at komme efter, hvis du er vegetar eller veganer. Dels er der den seneste tid åbnet en vegansk café, Kosmos, og dels er der et stort udvalg på de to street food markeder, Arkaden og Storms Pakhus. Desuden er der flere restauranter, der har både vegetariske og veganske retter på menuen.

Ofte stillede spørgsmål

Bagageopbevaring
På Odense Banegård Center finder du skabe til din bagage. Der er to størrelser at vælge imellem, og de koster henholdsvis 20,- og 40,- per 24 timer.

Nærmeste offentlige toilet
Offentlige toiletter er over hele byen, og er typisk grå/sorte kabiner, hvoraf nogle er gratis og andre koster op til 5,-. Klik her for at finde det nærmeste.

Café Gertrud på Ove Sprogøes Plads

Gå ud om aftenen i Odense - er du til vinbar eller street food?

Barer og pubs
går du efter specialøl, god vin eller måske en cocktail? Tag et kig på vores liste over udvalgte steder, vi tror, du vil kunne lide. Mikrobryggerier dukker op overalt på Fyn og i Odense og du kan smage deres lækre produkter i mange af de lokale barer. hvis du kigger efter et sted med lidt af det hele, så prøv Storms Pakhus hvor de har en vinbar, en ginbar, en cocktailbar og en specialølsbar under et tag.

Agurkesalat

Hvilke restauranter er åbne til frokost?

Ikke alle restauranter er åbne til frokost, men vi har lavet lidt research for dig. Hvad enten du er til en hurtig sandwich, en stor bøf eller en fem-retters menu, er der noget for dig her.

Plyndringstogter, religion og kongemord

Historien om den sidste danske vikingekonge er en historisk thriller

Lækker street food i Odense

I 2017 fik Odense to nye attraktioner, først Storms Pakhus nær havnen, og derefter Arkaden Food Market i midtbyen. De har hver deres stil, så besøg dem begge og se, hvilket der er mest dig. I gågaden er det også muligt at prøve traditionel, dansk street food - en pølsevogn.

Bymuseet Møntergården

Odenses historie i overskrifter

Odense er mere end 1000 år gammel, og byen oser af både gammel og moderne historie.

Byens navn stammer fra det gammelt nordiske "Odins Vi", der betyder Odins helligdom, hvilket over tiden er blevet til Odense. Allerede dengang havde byen en central og strategisk placering mellem fastlandet og hovedøen Sjælland, og her fandtes også et vikingefort bygget i 980'erne; Nonnebakken.

Kunst i Odense - gallerier, museer og street art

Gallery By art
Galleri By Art

Odense har et rigt og varieret kulturliv, der omfatter mange gallerier, udstillinger osv. - de fleste er bekvemt placeret i centrum.

I H.C. Andersens Fodspor - det ser du undervejs

Mange af de bygninger og steder, der havde betydning for H.C. Andersen i Odense kan du stadig se i dag. Følg i vores berømte forfatters fodspor - helt bogstaveligt, der er fodspor langs hele ruten - og se de mest interessante.

Ruten starter ved huset i Hans Jensens Stræde, hvor han blev født, i det, der dengang var et af de fattigste kvarterer i Odense. I dag, mere end 200 år senere, er det historiske kvarter et meget populært sted at bo og måske det dyreste i Odense.