Lækker street food i Odense

I 2017 fik Odense to nye attraktioner, først Storms Pakhus nær havnen, og derefter Arkaden Food Market i midtbyen. De har hver deres stil, så besøg dem begge og se, hvilket der er mest dig. I gågaden er det også muligt at prøve traditionel, dansk street food - en pølsevogn.

Bymuseet Møntergården

Odenses historie i overskrifter

Odense er mere end 1000 år gammel og byen oser af både gammel og moderne historie.

Byens navn stammer fra det gammelt nordiske "Odins Vi", der betyder Odins helligdom, hvilket over tiden er blevet til Odense. Allerede dengang havde byen en central og strategisk placering mellem fastlandet og hovedøen Sjælland, og her fandtes også et vikingefort bygget i 980'erne; Nonnebakken.

Brandts i Odense

Kunst i Odense

Odense har et rigt og varieret kulturliv, der omfatter mange gallerier, udstillinger osv. - de fleste er bekvemt placeret i centrum.

Gallerier
Brandts har til huse i den tidligere Brandts Klædefabrik, der nu er hjertet i Odenses latinerkvarter. Der er udstillinger på tre etager, og altid flere skiftende både danske og internationale foruden den permanente udstilling fra det tidligere Fyns Kunstmuseum.

I H.C. Andersens Fodspor - det ser du undervejs

Mange af de bygninger og steder, der havde betydning for H.C. Andersen i Odense kan du stadig se i dag. Følg i vores berømte forfatters fodspor - helt bogstaveligt, der er fodspor langs hele ruten - og se de mest interessante.

Ruten starter ved huset i Hans Jensens Stræde, hvor han blev født, i det, der dengang var et af de fattigste kvarterer i Odense. I dag, mere end 200 år senere, er det historiske kvarter et meget populært sted at bo og måske det dyreste i Odense.

Skulptur - hyrdinden og skorstensfejeren

H.C. Andersen for børn

H. C. Andersen er måske verdens meste berømte forfatter af eventyr og historier for børn. Han elskede selv børn og underholdt dem med at læse højt og klippe papirkunst. Hvis du besøger Odense med børn og gerne vil udforske de mere let tilgængelige H.C. Andersen attraktioner, har vi samlet en liste til dig her.

Hvis du kommer om sommeren, anbefaler vi også at du oplever de mange eventyr- og H.C. Andersen events.

Munke Mose Park

Odenses kvarterer

Odense har flere, meget forskellige bydele du kan udforske. Lad os starte i den oprindelige del af byen, det historiske kvarter. Det er her H.C. Andersen, Oluf Bager og adskillige andre prominente borgere gik omkring for meget længe siden.

Påskeferie i Jernalderlandsbyen Odins Odense

Opdag livet i landsbyen

Jernalderlandsbyen Odins Odense har levende dage i hele påskeferien 24. marts-2. april kl. 10-16. Alle dage vil være ”levende dage”, hvor der er liv i de gamle huse. Så kom ind på besøg hos jernalderfolket og vikingerne og oplev livet for længe, længe siden. Her kan I også prøve gamle lege og spil eller måske gå med på en spændende rundvisning, hvor både børn og voksne kan lære lidt om jernalder og vikingetid.

Vinterferie i Odins Odense

Drenge med skjolde

Vinterferie i Jernalderlandsbyen Odins Odense

Efterårsferie i Odins Odense

Der er givet offer til Frej som tak for en god høst, og solens livgivende lys er begyndt at vige for vinterens kommen. Jernalderfolket søger ind til arnen med vinterhåndværk i hænderne, og du er mere end velkommen til at sætte dig ned sammen med dem, spille spil og nyde bålets varme.

Kom og prøv bouldering

Boulders kommer til Fyn; ny klatrehal i hjertet af Odense

Er du også i tvivl om, hvad bouldering egentlig er? 

Klatring er en helt almindelig indendørs- og udendørssportsgren over alt i verden. Dette skyldes først og fremmest, at mennesker har besteget bjerge, klatret sportsklatring på klipper og dyrket alpinisme altid. 

En tidligere prinsesse i H.C. Andersen Paraden

Et festligt farvel og på gensyn til Eventyrslottet

H.C. Andersen Paraden har i 30 år levendegjort H.C. Andersens eventyr på Eventyrslottet i Lotzes Have, men snart er det slut. Den 25. august opfører H.C. Andersen Paraden nemlig sin sidste forestilling i Lotzes Have, og derefter flyttes Eventyrslottet til Eventyrhaven.

Torben Iversen fra H.C. Andersen Paraden håber, at mange vil komme og sige farvel til Lotzes have sammen med paraden den 25. august kl. 15.

De mest kendte og populære eventyr af vores danske eventyrdigter

H.C. Andersens mest kendte eventyr

H.C. Andersen er nok mest kendt for sine mange eventyr. Forfatteren var rigtigt glad for børn og nød selv at læse højt for de små (og store). Som voksen rejste Andersen rundt i hele landet og boede på slotte og herregårde hos bekendte og her underholdt han ofte om aftenen med sine eventyr og historier. Herunder kan du klikke dig ind på nogle af de mest kendte og populære eventyr som "Den lille Havfrue" og "Den Grimme Ælling"

Rød panda i Odense Zoo

Røde pandaer og kæmpekænguruer i Odense Zoo

Oplev kæmpekænguruer eller se den røde panda kravle over dit hoved

Gør dig klar til nye vilde oplevelse i ZOO, når vi til påske åbner to nye store anlæg til røde pandaer og kæmpekænguruer. De får nu 10 gange mere plads at boltre sig på!

Danmarks uofficielle nationalret

Find smørrebrød i Odense

Hvis du spørger en dansker hvad dansk mad er, så er der stor sansynlighed for at vedkommende siger: Smørrebrød. Tæt efterfulgt af stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg med brune kartofler og rødkål, naturligvis. Alligevel kan det være svært at finde en god frokostrestaurant med en varieret smørrebrødsseddel, men i Odense har vi flere gode bud på en god frokost.

Hvad er smørrebrød?

Ud og svømme i Odense

Svømning er sundt og sjovt og i Odense er der mange svømmehaller at vælge mellem. I øjeblikket har vi ikke mindre end 5 almindelige svømmehaller, inklusive svømmehallen ved Universitetet der har internationale konkurrencemål og to friluftsbade. Her er lidt information om hvert sted:

Se hvad de lokale synes er det bedste Odense har at byde på

Best of Odense - hvem stemmer de lokale på?

Odenseanerne har i en konkurrence i den lokale ugeavis stemt på deres favoritsteder i byen - og hvem kender byen bedre end de lokale?

Her ser du et udpluk af vinderne.

Se hvem der tilbyder en nytårsmenu

Her kan du spise nytårsmiddagen

På disse restauranter kan du få nytårsmiddagen serveret - ingen madlavning - ingen opvask.
Ja tak :)

Unikke specialforretninger

Odense har også mange små, helt særlige butikker.