Odense Adelige Jomfrukloster er placeret ved siden af den katolske Sct. Albani Kirke

Turforslag

Kære gæst

Vi har samlet nogle turforslag, du kan bruge som inspiration, når du vil booke en guidet tur hos Guideservice Fyn/VisitOdense. Turforslagene kan kombineres og tilpasses præcis dine ønsker. Overskrifterne i rød indikerer at et link er tilknyttet, som du kan trykke på for at se mere information.

H.C. Andersens Hus
Museet ligger i den gamle bydel, med smalle brostensbelagte gader og små lavloftede huse. Museet udstiller papirklip, tegninger og mange af H. C. Andersens personlige ejendele. Den smukke mindehal bør opleves.

I H.C. Andersens Fodspor
En byvandring i det gamle Odense, langs Odense Å med et besøg i Domkirken, hvor H. C. Andersen blev konfimeret. Hør de mange spændende fortællinger om vores kendte eventyrdigters barndom i Odense kombineret med andre spændende odenseanske historier.

H.C. Andersen i Børnehøjde (for børn og deres forældre) 
Turen henvender sig til børnegrupper, som gerne vil se og høre om H.C. Andersen på en lidt anden måde. Man ved aldrig hvad, der sker! Børnene er udgangspunkt og H. C. Andersens liv og historier er med hele turen.

Historisk Pub-walk
En vandring i lasternes fodspor fra fortid til nutid. Odense har mange gode ølhistorier og anekdoter. Vi går i Odenses hyggelige gader, og undervejs kan vi besøge vi ét af Odenses spændende værtshuse.

Skæbnefortællinger
Iført sort kappe (forespørg) tager skæbne-fortælleren dig på en (u)hyggelig vandring. Du vil på denne aften høre sælsomme historier fra Odenses mørke fortid. Kom med hvis du tør...

Dramaernes Plads
Odense centrum er fyldt med drama. Lyt til begivenheder i Domkirken, Klosterhaven, Rådhuset og på Klingenberg. Det er barsk, men sand Danmarkshistorie fra 1086 til vor tid.

Fra gammelt til nyt
Fra Munke Mose snor vi os gennem de gamle gader, hvor bygninger fortæller historien fra gammelt til nyt. Vi ender ved Brandts Klædefabrik og Rosenbækkaréen - gammel industri, der blev byens kulturcentrum.

Næsbyhoved Slotsbanke
I middelalderen flyttede den danske dronning Christine med sit hof til Næsbyhoved Slot. Slottet er for længst væk. Dog, mærkes historiens vingesus stadig på den imponerende borgbanke i den gamle skov.

Jernbanegade
Jernbanegade blev anlagt som en parisisk boulevard forbi Odense Slot ned til Statsbanegården. Ingen rejsende var i tvivl om at Odense havde ambitioner. Langs gaden ligger de fornemme gamle bygninger.

Egeskov Slot
Egeskov slot og park er en fornøjelse for alle aldre. Besøg selve slottet, hvor guiden vil fortælle de spændende historier, der knytter sig til stedet og gå med en tur i den store smukke park.

Den Fynske Landsby 
”Fyn er Danmarks have”. I Den Fynske Landsby træder vi tilbage til en tid, hvor hesten blev brugt som arbejdskraft på marken. Oplev det fynske landsbysamfund og hør om livet på landet i 1800-tallet.

Odense Domkirke (Sct. Knuds Kirke) 
Domkirkens historie starter med drabet på Kong Knud. Kom med i krypten, hvor knoglerne udstilles i et helgenskrin. Her er også de kongegrave, der knytter sig til Claus Bergs store altertavle i kirken.

Rådhusrundvisning i Odense
Rådhuset ligger midt på byens gamle midtpunkt Flakhaven og består af en ældre og en nyere del. Oplev Yans kunstværk ”Fynsk Forår”, byrådssalen, vielsessalen, repræsentationslokalerne og mindevæggen.

Klostrenes Odense
I slutningen af middelalderen var der tæt på 300 munke og præster i Odense. Vi spadserer en tur rundt til de gamle klostre og hører om den betydning disse og de gejstlige personer har haft for byen.

Brandts Klædefabrik
Brandts er Odenses kulturelle mødested, og samtidig rummer de gamle bygninger et væld af fortællinger. Nyd de smukke bygninger og hør historien om dengang Brandts Klædefabrik var en af byens førende virksomheder.

Odense i vikingetid og middelalder
Odenses ’dåbsattest’ er et gavebrev fra den tyske kejser i 988. Kong Knud den Hellige blev dræbt af oprørske bønder i 1086 og blev den første helgen i Danmark, og hans knogler og ligklæde findes i krypten under Sct. Knuds kirke, som også rummer Nordeuropas fineste altertavle. Udgravninger har afdækket veje og værksteder, brønde og latriner fra middelalderen. Vor Frue Kirke, Sct. Hans kirke og bispegården fra den sidste katolske biskop er bevaret. 

Del denne side

H.C. Andersen originalmanuskript

Alle H.C. Andersen attraktioner

H.C. Andersen attraktioner du skal se, når du besøger Odense. Skulpturer, museer m.m.