Mindehallen i H.C. Andersens Hus

H. C. Andersens Hus

NB Dette museum er lukket, mens der bygges et nyt på samme sted. I mellemtiden er der mulighed for at besøge en udstilling i det tidligere Carl Nielsen Museum, der fokuserer på Andersens kunstneriske virke.

I den gamle del af Odense ligger H. C. Andersens fødehjem, og allerede i 1908 åbnede huset som museum for hans liv og værk. 

I museet kan man følge hans liv fra barndommens fattige kår i Odense, gennem den første svære tid i København, hans début som forfatter og senere store karrière samt få et indblik i hans bekendtskabskreds, kærlighedsliv og mange udlandsrejser.

Udstillingerne fører dig tilbage til den tid, som H.C. Andersens værker udsprang fra: Hans levetid - fra 1805 til 1875 - var fuld af store begivenheder. Du bliver præsenteret for mennesket H.C. Andersen, hans karakteristiske fremtoning og hans sind. Digterens kreative spændvidde vises gennem hans tegninger og klip. Og i biblioteket får du et indtryk af hans omfangsrige forfatterskab samt den globale udbredelse, hans værker har. Museet har mange moderne faciliteter, og du kan gå på opdagelse i H.C. Andersens univers, bladre i bøgerne via computer og høre hans eventyr læst op ved lytteposterne.

Del denne side

H.C. Andersens Hus

Åbningstider:
tirsdag-søndag
10.00 - 16.00

Priser:
Voksne 95,00 kr.
Børn (under 18) gratis

Hjemmeside 

Rabatmuligheder

På H.C. Andersens Hus kan du bruge Oplevelsespas

Billetten til H.C. Andersens Hus giver samme dag adgang til H.C. Andersens Barndomshjem.